CAPO: verschil tussen versies

Uit DSP
Ga naar: navigatie, zoeken
(Governance CAPO)
Regel 29: Regel 29:
  
 
==Governance CAPO==
 
==Governance CAPO==
 +
* CAPO wordt bestuurd volgens het Governance model van MA. Het Algemene Bestuur en Dagelijkse Bestuur bepalen op hoofdlijnen wat er ontwikkeld wordt.
 +
* '''Strategische klankbordgroep:''' CAPO heeft een eigen strategische klankbordgroep waarin strategische beslissingen gemaakt worden. Hierin zijn combimanagers, de netbeheerders en de aannemerij vertegenwoordigd.
 +
* '''Landelijke werkgroep:''' CAPO heeft een landelijke werkgroep die twee keer per increment bij elkaar komt. Deze werkgroep is adviserend van aard en alle betrokken partijen hebben de mogelijkheid om daarbij aan te haken.
 +
::o '''Agenda''' 
 +
:::- 25 juni 2020
 +
::o '''Notulen overleggen'''
 +
:::- 25 juni 2020
 +
 +
* Sub-werkgroepen per onderwerp: de landelijke werkgroep wordt aangevuld door sub-werkgroepen per onderwerp. Deze onderwerpen worden door het ontwikkelteam bepaald in samenspraak met de deelnemers van de landelijke werkgroep. Op basis van kennis en relevante partijen worden de deelnemers gevraagd deel te nemen in deze sub-werkgroepen.
 +
 
==Change proces==
 
==Change proces==
 
==Backlog==
 
==Backlog==

Versie van 24 jun 2020 om 11:37

CAPO algemeen

Doel & visie

  • CAPO staat voor Combi Aansluiting Proces Ondersteuning.
  • Het doel van CAPO is om alle betrokkenen bij het combi-aansluitproces een eenduidig en gedeeld beeld te geven van de status van lopende aanvragen.
  • De gebruikers zijn medewerkers van de combi-organisaties, netbeheerders en aannemers.
  • Het geeft de mogelijkheid om regie te voeren op basis van actuele en gedeelde informatie over de hele aansluitketen, gebaseerd op data van DSP en het LIP.
  • Het laat zien welke aanvragen er lopen, wat de status daarvan is en waar actie nodig is.
  • Zo kunnen knelpunten worden geïdentificeerd en alle aansluitingen op tijd worden gerealiseerd met zo min mogelijk overlast voor de klant.

Gebruikers

  • Combi-medewerkers: CAPO is primair bedoeld voor de combi-organisatie. Zij zijn verantwoordelijk voor de realisatie van combiaanvragen binnen hun gebied. CAPO moet ze het inzicht en overzicht geven dat ze nodig hebben om hun regie-taak goed uit te voeren.
  • Netbeheerders en aannemers: Een van de doelen van CAPO is dat alle betrokkenen bij de combi-aansluitketen een gedeeld beeld hebben van de actuele werkvoorraad. Vanuit dat oogpunt hebben betrokken netbeheerders en aannemers ook toegang tot CAPO en inzicht in de aanvragen waarin de respectievelijke organisaties zijn betrokken.

Tijdlijnen & Roadmap CAPO

  • De ontwikkeling van CAPO volgt de SAFe ontwikkelmethode van Mijn Aansluiting. Er wordt gewerkt met increments van 8 weken met daartussen een planningsweek. De scope wordt per increment vastgesteld en er wordt gewerkt met een roadmap die een aantal increments vooruitkijkt.
  • De ontwikkeling van CAPO is gestart met intensieve betrokkenheid van de combi’s Synfra en Grond’g. Er wordt in eerste instantie toegewerkt naar een versie die door deze combi’s in gebruik genomen gaat worden. De wensen van de overige combi’s worden hierin wel zo goed mogelijk meegenomen.
  • Increment 6 (11 mei – 3 juli 2020):
o Ontwikkeling MVP CAPO: Aanvraag beheer:
o Beschikbaar stellen huidige versie CAPO aan één testpersoon bij elke combi
  • Vanaf increment 7 (13 juli – 4 september 2020):
o Opdrachtenscherm
o Test bevindingen “Aanvraag beheer” verwerken
o Refinement “Aanvraag detail scherm”
o Test bevindingen “Opdrachtenscherm” verwerken
o Aanvraagdetail scherm

Governance CAPO

  • CAPO wordt bestuurd volgens het Governance model van MA. Het Algemene Bestuur en Dagelijkse Bestuur bepalen op hoofdlijnen wat er ontwikkeld wordt.
  • Strategische klankbordgroep: CAPO heeft een eigen strategische klankbordgroep waarin strategische beslissingen gemaakt worden. Hierin zijn combimanagers, de netbeheerders en de aannemerij vertegenwoordigd.
  • Landelijke werkgroep: CAPO heeft een landelijke werkgroep die twee keer per increment bij elkaar komt. Deze werkgroep is adviserend van aard en alle betrokken partijen hebben de mogelijkheid om daarbij aan te haken.
o Agenda
- 25 juni 2020
o Notulen overleggen
- 25 juni 2020
  • Sub-werkgroepen per onderwerp: de landelijke werkgroep wordt aangevuld door sub-werkgroepen per onderwerp. Deze onderwerpen worden door het ontwikkelteam bepaald in samenspraak met de deelnemers van de landelijke werkgroep. Op basis van kennis en relevante partijen worden de deelnemers gevraagd deel te nemen in deze sub-werkgroepen.

Change proces

Backlog

Componenten

Operationele sturing tool

CAPO Rapportages in PowerBI

Functionele documentatie