Incident LUKO

Uit DSP
Ga naar: navigatie, zoeken


Incident: Het lukt me niet om in te loggen

Iedere nieuw aangemaakte gebruiker ontvangt vrijwel direct na het aanmelden een e-mail van afzender Expoints.
Deze mail bevat een activatielink waarmee een wachtwoord kan worden aangemaakt.
Deze link heeft een geldigheid van 14 dagen, daarna werkt de link niet meer en kan een nieuwe worden aangevraagd.

Indien de mail met activatielink niet is ontvangen (check de spambox!) of de activatielink is verlopen, gebruik dan het service verzoek ‘Rapportages > Incident’.

Zodra het wachtwoord (via de activatielink) is aangemaakt, heeft een gebruiker toegang tot het dashboard.
De URL van dit dashboard is: https://mijnaansluiting1.expoints.nl/dashboard/login.
Bewaar deze link dus goed! Steeds als het dashboard opnieuw wordt benaderd, vraagt Expoints om de combinatie gebruikersnaam en wachtwoord.
Na verloop van tijd vraagt Expoints vanwege veiligheidsredenen om het wachtwoord te wijzigen in een nieuw wachtwoord.

De inlogpagina van het dashboard heeft ook een Wachtwoord vergeten-functie.
Iedere geactiveerde gebruiker kan deze functie gebruiken.
Door het e-mailadres in te vullen en op Wachtwoord vergeten te klikken, verstuurt Expoints automatisch een nieuwe mail waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt.

LUKO Login.jpg

Soms komt het voor dat inloggen succesvol gaat, maar het dashboard vervolgens niet wordt weergegeven. Het volgende scherm is dan zichtbaar:

LUKO Geen Dashboard.jpg

De gebruiker blijft nu hangen in de inlogmodule van Expoints. Deze verwijst nog niet door naar het dashboard van Mijn Aansluiting.
Verander daarom de URL van https://sts.expoints.nl/manage/index naar de juiste pagina van het dashboard: https://mijnaansluiting1.expoints.nl/dashboard/login.
Zorg er bij een volgend dashboardverzoek voor dat altijd de laatstgenoemde link wordt gebruikt.

Incident: Het dashboard werkt niet (naar behoren)

Dashboard is niet bereikbaar
Het komt sporadisch voor dat het dashboard voor korte tijd offline is, bijvoorbeeld als er (’s nachts) een update wordt uitgevoerd of er een tijdelijke storing plaatsvindt.
Dit kan worden gemeld via het serviceverzoek ‘Incident’, al geldt over het algemeen dat Expoints dit zelf erg snel signaleert en al met de oplossing bezig is voordat het service verzoek door ons is ontvangen.

Dashboard is wel bereikbaar, maar reageert erg traag
Het kan ook voorkomen dat het dashboard wel werkt, maar erg traag is. Het inladen van de feedback duurt dan bijvoorbeeld lang. Dit kan worden veroorzaakt door:
1. De snelheid van de internetverbinding waar op dat moment gebruik van wordt maakt;
2. De grootte van de datumselectie die bij Navigatie (het kwadrant linksboven) is ingesteld (inladen van veel feedback kan lang(er) duren, dus verkleinen van de datumperiode helpt);
3. Andere redenen.

Indien de snelheid niet door punt 1 of 2 wordt bepaald, gebruik dan het serviceverzoek ‘Rapportages > Incident’ en vermeldt zo gedetailleerd mogelijk (bij voorkeur mét schermafbeelding(en)) wat er niet goed lijkt te gaan.

Ik kan geen filters in het dashboard selecteren
Tot slot kan het voorkomen dat de filters in Navigatie (het kwadrant linksboven) leeg blijven. Hierdoor kan geen selectie worden gemaakt, en wordt er dus ook geen feedback weergegeven in de donuts en grafieken. Dit kan worden veroorzaakt door:
1. Een te kleine datumselectie (er zijn geen ingevulde formulieren beschikbaar binnen de geselecteerde datumperiode);
2. Een onjuiste gebruikersrol;
3. Andere redenen.

Indien het verruimen van de datumselectie niet tot een oplossing leidt, gebruik dan het serviceverzoek ‘Rapportages > Incident’ en vermeldt zo gedetailleerd mogelijk (bij voorkeur mét schermafbeelding(en)) wat er niet goed lijkt te gaan.