CAPO Handleiding (versie 2023)

Uit DSP
Ga naar: navigatie, zoeken

CAPO ALGEMEEN

Doel CAPO staat voor Combi Aansluiting Proces Ondersteuning. Het doel van CAPO is om alle betrokkenen bij het combi-aansluitproces een eenduidig en gedeeld beeld te geven van de status van lopende aanvragen en projecten. CAPO is ontwikkeld om het proces van aanvraag tot realisatie: • te stroomlijnen • eenvoudiger en klantvriendelijker te maken CAPO laat dus zien welke combi-aanvragen er lopen, wat de status daarvan is en waar actie nodig is. Zo kunnen knelpunten worden geïdentificeerd en alle aansluitingen op tijd worden gerealiseerd met zo min mogelijk overlast voor de klant. CAPO verbindt LIP en DSP waardoor in één oogopslag informatie over het aanvraag en maakproces gedeeld kan worden: • LIP (Landelijk Intake Portaal) – via dit landelijk portaal (mijnaansluiting.nl) komen alle nieuwe aanvragen binnen • DSP (Digitaal Samenwerkings Platform) – het platform waarop aannemers en netbeheerders informatie uitwisselen met elkaar Er is vanuit CAPO geen koppeling aanwezig die LIP of het DSP beïnvloedt, CAPO dient enkel als dashboard. Op het moment dat een DSP opdracht door de netbeheerder aan de aannemer wordt verzonden gaat er eigenlijk veel automatisch binnen CAPO. Zo gaat dat bijvoorbeeld in zijn werk bij combi’s Synfra en Grond’g. CAPO is steeds in ontwikkeling aan de hand van de actuele roadmap en de bijbehorende features op https://wiki.dsplatform.nl/index.php/Features
Voordelen • De netbeheerder kan regie voeren op zijn deel van de keten • De aannemer heeft beter inzicht in aankomende werkzaamheden • De combi heeft de hele keten inzichtelijk • Voordeel voor de klant; eenduidig geïnformeerd! • Alle partijen gaan uit van dezelfde basisinformatie Een gedeeld beeld maakt procesvoortgang en planning inzichtelijk en de doorlooptijd van de aanvraag meetbaar. Door het monitoren van KPI’s weten betrokken partijen wat de kwaliteit van het proces is en waar ze dit kunnen verbeteren.
Componenten De totale combioplossing van Mijn Aansluiting bestaat uit een aantal componenten:
CAPO De applicatie CAPO bevat individuele aanvragen en opdrachten en alle informatie die nodig is om regie te voeren en operationeel te sturen. Per aanvraag en opdracht is inzichtelijk in welke fase (ook wel processtap) van het aansluitproces deze zich bevindt. Daarnaast is zichtbaar wie erbij betrokken zijn, wat de planning is en in hoeverre de gemaakte afspraken gehaald worden. Gebruikers hebben toegang tot de aanvragen en opdrachten die voor hun organisatie geldig zijn. Het doel van deze tool is dat op individuele aanvragen en opdrachten operationeel het gesprek gevoerd kan worden over de voortgang.
Power BI In Power BI geven de combi-rapportages geaggregeerde informatie die gebaseerd is op een samenvatting van alle informatie die beschikbaar is vanuit DSP en LIP voor een bepaalde organisatie. Het geeft geen inzicht in individuele gevallen. Het doel van de rapportages is om strategische inzichten te verkrijgen over het verloop van de aansluitwerkzaamheden binnen een bepaald gebied of voor een bepaalde organisatie. Zie ook de functionele documentatie van de rapportages. @@@ Voor toegang tot de CAPO rapportage dient u te beschikken over een PowerBI Pro licentie vanuit uw eigen organisatie.
CAPO API Een API (Application Programming Interface) maakt het mogelijk om het ene (computer)systeem te laten communiceren met het andere systeem. Het maakt dus mogelijk dat een gebruiker in de eigen bedrijfssystemen kan werken en CAPO daar via de API de benodigde informatie ophaalt en heen stuurt. De CAPO applicatie is API-first gebouwd, we gaan er van uit dat de deelnemers (netbeheerder en aannemers) de API implementeren in hun eigen systemen zodat de eindgebruiker uiteindelijk in één scherm zijn werkzaamheden kan uitvoeren. De relevante documentatie hierover is te vinden op CAPO API.

Scope van CAPO CAPO ondersteunt: • combi-aanvragen voor aansluitleidingen • individuele aanvragen als dat in het combicontract is opgenomen • ‘netgedreven’ aanvragen (per 10-2020 alleen SAN en VOG voor Enexis) CAPO maakt gebruik van data uit LIP (mijnaansluiting.nl). CAPO kijkt naar de aanvragen in LIP en pakt alle aanvragen die in combi zijn, dat wordt bepaald in LIP zelf. Als er een nieuwe aanvraag wordt voltooid in LIP verschijnt deze na úiterlijk een uur in CAPO. In LIP is overigens niet zichtbaar of een aanvraag binnen een combicontract valt of niet. Het is mogelijk om vanuit een project in CAPO de aanvraag uit LIP te kunnen openen. Daarvoor heeft de gebruiker wel toegang nodig tot mijnaansluiting.nl
CAPO ontvangt daarnaast track-and-trace berichten vanuit LIP. Het gaat om de volgende berichten, met bijbehorende gevolgen in CAPO: • Geannuleerd (track-and-trace bericht 9.5): Indien een discipline wordt geannuleerd in LIP wordt in CAPO de tekst “geannuleerd” getoond bij die discipline. Er worden geen verdere berichten verwacht voor die discipline en de statusvoortgang telt niet meer mee op projectniveau. • Afhandeling buiten LIP (track-and-trace bericht 9.6): Indien in LIP wordt aangegeven dat een discipline buiten LIP wordt afgehandeld wordt in CAPO de tekst “Buiten LIP afgehandeld” getoond bij die discipline. Er worden geen verdere berichten meer verwacht voor die discipline en de statusvoortgang telt niet meer mee op projectniveau.

Aangesloten combi’s op CAPO De volgende combi’s werken momenteel (voorjaar 2023) met CAPO. Per combigebied zijn ook de relevante netbeheerders en aannemers weergegeven. Combigebied Netbeheerder elektra Netbeheerder gas Netbeheerder water Netbeheerder media Coördinerende aannemers CINH Liander Liander PWN Waternet VWT* Ziggo* Plaisier Quint en van Ginkel Van Voskuilen Grond’g Enexis Coteq Cogas Enexis Rendo Waterbedrijf Groningen WMD Vitens VWT Ziggo BAM A Hak Siers Visser Smit Hanab Van Gelder SION Liander Liander Vitens VWT* Ziggo* CCN Trinitas Van Vulpen Van de Heuvel Structin Noord Liander Liander Dunea Oasen VWT* Ziggo* Visser Smit Hanab Van Gelder Synfra Enexis Enexis Brabant Water WML Ziggo* Apk Infra BAM Baas Heijmans Hurkmans Rasenberg APK Visser Smit Hanab Van Vulpen Van der Steen

  • gebruiken CAPO niet actief

De overige combi's zijn op dit moment nog niet live op CAPO.
Beperkingen of uitzonderingen per combi in CAPO Er zijn zekere beperkingen of uitzonderingen per combi die voortvloeien uit gemaakte afspraken in de combicontracten. • Combi CINH o geen scopebeperkingen • Combi Grond’g o alle aanvragen worden behandeld als combiprojecten o projecten waarin enkel appartementen zitten (objecttype = appartementen) worden automatisch inactief. • Combi SION o Alle solo-water projecten zijn ook zichtbaar in CAPO • Combi Structin Noord o Alle solo-water projecten zijn ook zichtbaar in CAPO o Zie hier voor speciale scope voor Structin • Combi Synfra o alle aanvragen worden behandeld als combiprojecten  
FAQ (FREQUENTLY ASKED QUESTIONS)

Hoe kan ik mezelf registreren als CAPO gebruiker?
Navigeer naar Registreren_voor_CAPO hoe je verschillende accounts in CAPO registreert als gebruiker. Ook vind je daar de instructie als je namens een partij wilt registreren, als IT leverancier of als gedelegeerd netbeheerder.

Heeft CAPO ook een testomgeving waarin werking van bepaalde functies kan worden getest?
Naast de CAPO productieomgeving bestaat er inderdaad een acceptatieomgeving waarin kan worden getest, deze is toegankelijk via http://qas-capo.dsplatform.nl. De gebruiker dient wel apart toegang aan te vragen bij Functioneel Beheer, ook als je al wel rechten hebt voor de CAPO productieomgeving.

Bij mijn registratie moet ik aangeven bij welk type organisatie ik werk. Bij welke organisatie type hoor ik?
We vragen dit omdat de functionaliteiten voor de verschillende types organisaties verschillen: • Mensen die in dienst zijn van de combi moeten aangeven dat ze bij de combi werken. • Mensen die in dienst van een aannemer werk uitvoeren voor de combi moeten aangeven dat ze bij een aannemer werken. • Mensen die in dienst van een netbeheerder deelnemen in een combi moeten aangeven dat ze bij een netbeheerder werken.

Welke rollen zijn er in CAPO en waarom? Wanneer krijgt iemand een bepaalde rol?
CAPO gebruikt verschillende rollen voor de deelnemers in het aansluitproces. Deze rollen hebben verschillende mogelijkheden binnen CAPO, gebaseerd op hun verantwoordelijkheid binnen het aansluitproces. Zo wordt geregeld dat per rol verschilt welke informatie zichtbaar is en welke rechten ze hebben. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een aantal verschillende rollen met verschillende functionaliteiten:
Wie ziet wat in CAPO? • Combi-medewerker een persoon die werkt voor een combi en alle informatie in kan zien van de contractgebieden die vallen onder die combi. • Combi-werkvoorbereider is in principe gelijk aan de combi-medewerker met als verschil dat de werkvoorbereider de klantgegevens en de beantwoorde vragen uit de aanvraag daarnaast ook kan zien. Dit is nodig omdat in een aantal combi’s de werkvoorbereider ook vergunningen en/of bodemonderzoeken aanvraagt waarbij deze gegevens dienen te worden overgenomen. Om deze klantgegevens te kúnnen zien is het van belang dat minimaal één netbeheerder in het project mee in combi gaat. • Aannemer ziet in CAPO alleen datgeen wat voor hem van toepassing is. Daarvoor zijn er ‘werkbakken’ die bereikbaar zijn via het dashboard. Deze werkbakken tonen alle DSP opdrachten, dus naast de combiprojecten ook al het solowerk. Omdat er verschillende ‘soorten’ aannemers zijn staan er soms twee vermeld in het projectenscherm bij het kopje aannemer. Deze twee verschillende soorten zijn: o Coördinerende aannemer: coördinator in een contractgebied die alle projecten ziet die binnen dat gebied uitgevoerd worden. o Uitvoerende aannemer: uitvoerende partij in een contractgebied die de opdracht van de coördinerende aannemer ontvangt en de werkzaamheden vervolgens daadwerkelijk uitvoert. Ziet alleen de projecten waar de aannemer zelf concreet bij betrokken is. • Netbeheerder een persoon die werkt bij een netbeheerder van één of meerdere disciplines. Ook netbeheerders zien in CAPO alleen datgeen wat binnen het combigebied voor hun van toepassing is. • Gedelegeerde netbeheerder deze neemt de volledige werkzaamheden van een netbeheerder in een contractgebied over en ziet exact hetzelfde als de netbeheerder zelf.

Ik kan mijn project niet vinden in CAPO, hoe kan dat?
Er zijn daarvoor vier mogelijke oorzaken: 1. Het project is inmiddels inactief, door het filter aan te passen kunnen ook inactieve projecten worden weergegeven. Dit kan door op Icoon wekker.png te klikken, rechtsonder de filteropties op het projectoverzicht-scherm. Op deze manier verschijnen ook de inactieve projecten, door op Icoon inactief verbergen.png te klikken verdwijnen deze weer. 2. Het project is, bijvoorbeeld op verzoek van de combi, uit CAPO gehaald. Het is mogelijk dat een gebiedswissel aangevraagd moet worden om deze opdracht weer zichtbaar te krijgen in CAPO. 3. De aanvrager verwacht de aanvraag in een ander combigebied dan dat het nu staat. Ook hier kan de gebiedswissel uitkomst bieden. 4. Het kan voorkomen dat een aannemer een aanvraag mist terwijl hij er al wel opdrachten voor heeft ontvangen. Dit kan voorkomen bij ingang van een nieuw contract (eventueel gecombineerd met livegang in CAPO). De overdracht van de oude naar de nieuwe aannemer is hier dan de oorzaak voor het niet kunnen vinden van de aanvraag. Als een combi er bij livegang namelijk voor kiest om te starten met een ‘leeg’ CAPO komen aanvragen van voor livegang vanzelfsprekend niet naar voren en zijn op dat moment alleen de aanvragen voor de nieuwe aannemer zichtbaar. De DSP opdrachten voor een oude aanvraag kunnen dan echter al wel verstuurd zijn naar de oude aannemer. Deze aanvragen worden toegekend aan ‘Combi geen gebied CG’. De aannemer ziet de aanvragen in dit contractgebied niet, de combimedewerker echter wel. Als blijkt dat deze aanvraag toch thuis hoort in een ander contractgebied kan de combi die omzetting via de gebiedswissel in CAPO uitvoeren.

De wensdatum is nog niet verstreken. Waarom is mijn project toch inactief?
Een project kan inactief zijn omdat: o Het project handmatig inactief is gemaakt door de combi of aannemer. o Er verschillende scope-beperkingen per combi zijn waardoor projecten inactief kunnen zijn gemaakt.

Waar vind ik acties en activiteiten die aan mij zijn toegewezen?
Momenteel wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van ‘werklijsten’. Deze zullen komen te staan op het dashboard (de meest rechtse tab). Deze werklijsten geven een totaaloverzicht van alle voor de gebruiker relevante acties, activiteiten en bijlagen.
Daarnaast kun je acties en activiteiten ook op onderstaande ‘oorspronkelijke’ manier vinden:
Acties 1. Klik op het icoon hoofdmenu (linksboven in beeld) en kies voor Projecten 2. In het filter ‘Actiehouder’ de eigen organisatie selecteren 3. Eventueel (bij zoeken naar een specifieke actie) het type actie in geven bij filter ‘Actie’ 4. Klik op het vergrootglasicoon icoon om de zoekopdracht te starten, nu worden alle toegewezen acties weergegeven. 5. Klik in de weergegeven resultaten op het details-icoontje helemaal rechts in de regel om meer informatie te zien over dit project en de actie eventueel af te handelen.
Activiteiten: 1. Klik op het icoon hoofdmenu hoofdmenu (linksboven in beeld) en kies voor Activiteiten 2. In het filter ‘Type activiteit’ eventueel de gewenste activiteit selecteren 3. Klik op het vergrootglasicoon om de zoekopdracht te starten, nu worden alle toegewezen acties weergegeven. 4. Klik in de weergegeven resultaten op het details-icoontje helemaal rechts in de regel om meer informatie te zien over dit project en de actie eventueel af te handelen.

Waar kan ik bijlages uploaden op een project?
Het is van belang dat de bijlagefunctionaliteit binnen de combi is aangezet. Alleen dan kunnen bijlagen ook daadwerkelijk worden toegekend. Heb je deze functionaliteit nog niet neem dan contact op met de combi.
Het toekennen van een bijlage op een project kan middels een toegewezen bijlage.
1. Klik op het icoon hoofdmenu (linksboven in beeld) en kies voor Projecten 2. Gebruik eventueel de filtering om bepaalde projecten te vinden. 3. Klik in de gevonden resultaten op het details-icoontje helemaal rechts in de regel. 4. Onder het kopje van de processtap (bijvoorbeeld Intake of werkvoorbereiding) op het plus-icoontje om een bijlage toe te wijzen. Dit kan toegewezen worden aan elke type ‘rol’ binnen CAPO, maar dus ook aan je eigen rol. 5. Na het toewijzen van de bijlage (onder vermelding van type bijlage en de bijbehorende discipline is het mogelijk om de bijlage zelf te uploaden. Klik op het pagina-icoon met het pijltje om het te uploaden bestand toe te voegen aan het project.
Momenteel is het zo dat je één bestand per keer kunt uploaden. Voor het uploaden van meerdere bestanden dienen stap 4 en 5 dus meerdermalen doorlopen te worden. In toekomstige ontwikkeling wordt het mogelijk gemaakt om ineens meerdere bestanden te uploaden. Raadpleeg hiervoor de backlog van CAPO.

Een aannemer krijgt KCM1 acties toegewezen maar ziet in het project een andere aannemer of zelfs geen aannemer als uitvoerende aannemer vermeld staan. Hoe kan dit?
Hier kunnen zich drie situaties voordoen: 1) De uitvoerend aannemer wordt ingevuld op het project wanneer de netbeheerder een opdracht naar de aannemer verstuurt via DSP. Het kan voorkomen dat de netbeheerder de QuickScan heeft uitgevoerd terwijl er nog geen opdracht verzonden is. Er wordt van de coördinerende aannemer verwacht dat er klantcontact plaatsvindt binnen x (varieert per combi) dagen na aanvraag. De opdracht zelf komt dan later. 2) Dit kan voorkomen bij het ingaan van een nieuw contract waarbij een nieuwe aannemer betrokken is. Het betreft dan een opdracht van voor de ingangsdatum van dit nieuwe contract. De opdracht heeft daadwerkelijk bij de oude aannemer gelegen. Uitvoering is hiervan niet gelukt waardoor deze bij de nieuwe aannemer terecht komt in het nieuwe contract. Hier geldt dan de afspraak dat de nieuwe aannemer alsnog het klantcontact (KCM1) voert om deze wijziging door te geven aan de klant. 3) De netbeheerder heeft per abuis de opdracht bij de verkeerde aannemer uitgezet. Door deze opdracht te annuleren en een nieuwe opdracht aan de juiste aannemer te sturen kan dit verholpen worden. Er wordt dan alsnog verwacht dat de correcte aannemer het klantcontact voert.

Hoe kan ik een aanvraag wijzigen in CAPO?
o Het is niet mogelijk om een aanvraag te wijzigen in CAPO zelf. Dit komt omdat CAPO wordt gevuld door de informatie uit LIP en DSP. o Als een aanvraag gewijzigd moet worden dient de aanvraag eerst te worden geannuleerd door vanuit LIP een track-and-trace bericht (9.5 bericht) te sturen. Dit zorgt ervoor dat de aanvraag in CAPO status geannuleerd krijgt. Vervolgens dient de aanvrager dan een nieuwe aanvraag aan te maken in LIP met daarin de correcte informatie. De geannuleerde aanvraag wordt inactief maar is nog wel te zien in CAPO (klik hiervoor in het projectdetailscherm op het wekker-icoontje).

Waarom wordt de term "project" gebruikt in CAPO, bijvoorbeeld voor aanvragen?
We gebruiken de term zodat we een overkoepelende term voor alle soorten "projecten" hebben die CAPO kent, nu en in de toekomst.

Als aannemer voeren wij werk uit voor de netbeheerder in de werkvoorbereiding, hoe moet ik mij registreren?
CAPO is voorbereid op het schuiven van werk in de keten. Als aannemer moet je je nog steeds als aannemer registreren, ook als je werk uitvoert in de werkvoorbereiding.

Waarom zie ik verschillende aantallen staan als ik de processtappen op het dashboard vergelijk met de werkbakken?
Bij de processtappen en bijbehorende KPI’s zie je de aantallen die zijn gebaseerd op de werkzaamheden binnen de combicontracten. Bij werkbakken is het meer dan dat en zie je ook alles dat betrekken heeft op solowerk.

Hoe vraag ik een hoofdleidingproject aan?
We verwachten op korte termijn nieuwe functionaliteit voor hoofdleidingen te ontwikkelen. Vooralsnog is het daarom alleen nog mogelijk om voor combimedewerkers een hoofdleiding aan te maken via het projectdossier. In dit projectdossier wordt ook de koppeling gelegd tussen de nieuwe hoofdleiding en de betreffende aansluitleidingen.



CAPO SCHERMEN

Dashboard
Het dashboard geeft inzicht in je werkvoorraad die je samen in combi uitvoert én het geeft inzicht in alle DSP opdrachten. Het dient als startpunt voor de verschillende lijstweergaves.
Het dashboard kent vier onderdelen: • Processtappen • KPI’s • Werkbakken • Werklijsten
Hieronder zal ieder van deze vier onderdelen worden toegelicht:

Processtappen
Dit scherm is een weergave van alle projecten (die in CAPO zijn gedefinieerd als combiuitvoering) en laat zien in welke processtap (conform CAPO definitie) het project zich bevindt. Een aanvraag in CAPO wordt bewust een project genoemd. Deze term wordt gebruikt zodat we een overkoepelende term voor alle soorten "projecten" hebben die CAPO kent, nu en in de toekomst. Er kunnen binnen een project uiteraard meerdere producten bestaan.
Het projectenproces is ingedeeld in een aantal processtappen. De status die bij de processtap hoort wordt bepaald door middel van het signaleren van berichten via DSP of LIP. Door op het dashboard op een blok met zo’n processtap te klikken kom je in een gefilterd overzicht van het projectenscherm met alle projecten die momenteel in die processtap zitten.

Intake
Een project begint altijd in de intakefase. In die fase zijn de verwachte opdrachten nog niet verstuurd van de netbeheerder naar de aannemer, maar moeten toch al een aantal zaken doorlopen of geregeld worden.
Tijdens de intakefase geeft de netbeheerder aan of: o men mee in combi gaat o er extra werkvoorbereiding nodig is (dit doet de NB dan zelf in geval van niet-standaard werk) o aanleg van een hoofdleiding benodigd (is om de aansluitleiding te kunnen realiseren)

Werkvoorbereiding
Het project komt in de processtap werkvoorbereiding op het moment dat alle betrokken netbeheerders een DSP opdracht hebben verstuurd voor elk product. Een product is bijvoorbeeld de discipline ‘water’ bij object ‘Kerkstraat 16 in Arnhem’) dat in de aanvraag zit. In het geval dat een deel van de verwachte opdrachten is verstuurd, blijft op projectniveau de ‘laagste’ processtap staan. Stel dat de elektraopdracht voor de objecten in het project wordt verstuurd, maar de opdracht voor water nog niet. Dan gaat voor de discipline elektra de status naar werkvoorbereiding, maar voor water blijft deze nog op intake staan. Op projectniveau blijft de status dan ook nog op intake staan.
Als een van de netbeheerders in het project daarnaast zou besluiten om niet mee te gaan in combi of de opdracht te annuleren gaat het project gaat ook naar fase werkvoorbereiding.
Let wel, als alle netbeheerders aangeven niet mee in combi te gaan verandert de status in ‘geen combiuitvoering’.

In uitvoering
Op het moment dat de eerste opdracht binnen het project technisch gereed gemeld wordt gemeld door de aannemer gaat de status van het project van werkvoorbereiding naar in uitvoering. Dit doet de aannemer door een TG bericht te versturen via DSP.

Oplevering
Een project gaat naar fase oplevering op het moment dat alle producten in de aanvraag technisch gereed zijn gemeld. Dan dienen de TG berichten voor alle disciplines verzonden zijn.

Geannuleerd
Alle opdrachten binnen het project zijn geannuleerd door de netbeheerder komt het project in de processtap geannuleerd terecht.
Als een aanvraag gewijzigd moet worden kan dat niet in CAPO, deze opdracht moet dan worden geannuleerd vanuit LIP. Dan wordt er vanuit LIP een track&trace bericht (9.5 bericht) gestuurd, in CAPO krijgt de opdracht dan status geannuleerd.

Gereed
Als de TG / AGA / AGP berichten in het DSP zijn goedgekeurd door de netbeheerder stuurt deze een ‘opdracht gereed’ bericht. Als dit bericht is ontvangen voor alle producten in het project krijgt deze status ‘gereed’. Vervolgens wordt het project 30 dagen na status gereed automatisch inactief gemaakt.

Geen combiuitvoering
Alle netbeheerders hebben in de quickscan aangegeven niet mee in combi te gaan. Daarnaast worden sommige netbeheerders automatisch uit combi gemeld (bijvoorbeeld in het geval van media). Deze opdrachten gaan buiten LIP om. Deze projecten krijgen deze status ook.

KPI’s
In dit dashboard wordt de status per KPI weergegeven. De definities van deze KPI’s zijn contractueel vastgelegd en kunnen verschillen per combi. De definities zijn hier te vinden. Er kan worden gefilterd op: o Coördinerende aannemer o Contractgebied o Netbeheerder o
In de blokken zie je per KPI kleuren die aangeven in hoeverre de opdracht zich verhoudt t.o.v. de norm (zoals beschreven in het combicontract):

	Op tijd (KPI is nog niet verlopen)
	Nog net op tijd (KPI dreigt bijna te verlopen)
	Te laat (KPI is verlopen)



Werkbakken
Hier kun je zien hoeveel DSP opdrachten er in welke fase van het proces zitten. Dit zijn dus naast de combi-opdrachten ook alle solo opdrachten. Deze fases zijn uitgesplitst per actiehouder; de netbeheerder of aannemer. Deze werkbakken zijn alleen zichtbaar voor de aannemer en de netbeheerder, de combi heeft namelijk het combi-opdrachtenscherm voor een dergelijk overzicht binnen het combigebied.
De onderverdeling binnen de werkbakken is:

Netbeheerder Aannemer Bijstellen Uitvoeren Beoordelen TG Afgekeurde TG Beoordelen AGA Opleveren AGA Beoordelen AGP Opleveren AGP Gereedmelden Verwerken annuleringen


Door op zo’n blok te klikken krijg je een gefilterd overzicht van die specifieke opdrachten. Zo kan een netbeheerder of aannemer beoordelen wat er nog uitgevoerd dient te worden.

Werklijsten
In dit scherm zijn in één oogopslag alle voor de gebruiker relevante openstaande acties, activiteiten en op te leveren bijlages zichtbaar. Op deze buttons zijn het aantal openstaande acties, activiteiten en bijlagen zichtbaar. Wat je te zien krijgt als je daar op klikt is per rol verschillend: • Netbeheerders en aannemers zien het aantal openstaande acties, activiteiten en bijlagen die specifiek aan hun zijn toegewezen • De combi ziet alle openstaande acties, activiteiten en bijlagen van alle partijen in het betreffende combigebied •
Om deze laatste reden heeft de combi hier een extra filter met ‘organisatie’ om te kunnen zien welke partij nog iets moet doen.

@@@ Als de bijlagenfunctionaliteit binnen een combi niet is aangezet, worden er geen aantallen zichtbaar op de bijlagen-tegels.

Het klikken op deze tegels brengt je naar verschillende schermen met vooringestelde filters: • Bij het doorklikken op een actie, kom je in het projectenoverzicht waarin je de projecten ziet waarin deze actie nog moet worden uitgevoerd. • Bij het doorklikken op activiteiten, kom je in het activiteitenoverzicht waarin je de projecten ziet waarin de specifieke activiteit nog openstaat. • Bij het doorklikken op bijlagen, kom je in het bijlagenoverzicht waarin je de projecten ziet waarin de specifieke bijlage nog moet worden opgeleverd.
Op de werklijst kan gefilterd worden op de geplande uitvoeringsdatum door het invullen van “Geplande uitvoeringsdatum van” en “Geplande uitvoeringsdatum tot”.